Tommi Hedberg

Punavihreästä kuplasta ei näe todellisuuteen

Presidentinvaalit lähestyvät. Viime aikoina moni on ihmetellyt, miten vaalikoneet ehdottavat Laura Huhtasaarta sopivaksi ehdokkaaksi – omassa tuttavapiirissä kukaan ei kannata häntä, tai uskalla ainakaan myöntää kannattavansa. Kyse on siitä, että eletään omassa kuplassa eikä haluta nähdä sen ulkopuolelle. Todellinen oma mielipide kun saattaakin erota massasta. MTV uutisoi keskiviikkona, että tähän mennessä heidän vaalikoneeseensa vastanneista noin 40 prosenttia on saanut ehdokkaakseen perussuomalaisten Laura Huhtasaaren. Toisena tulee SDP:n Tuula Haatainen, jonka on saanut ehdokkaakseen neljäsosa vaalikoneeseen vastanneista. Istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä vaalikone on vastausten perusteella suositellut vain kymmenelle prosentille vastaajista. Ajattelun kuplautuminen ei näy ainoastaan potentiaalisten äänestäjien hämmennyksenä, vaan se vaikuttaa myös uutisointiin. Punavihreässä kuplassa elävä toimittaja ei aina kykene ammattietiikan edellyttämään puolueettomuuteen.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laura-huhtasaari-ylivoimain...

 

Olen työskennellyt aiemmin yli seitsemän vuotta toimittajana, mutta en olisi uskonut, kuinka punavihreä media todellisuudessa on. Sen huomaa valtamediassa siitä, kuinka perussuomalaisista uutisoidaan – uutinen saatetaan jättää tekemättä, ellei uutisoitava aihe satu olemaan perussuomalaisten kannalta negatiivinen. Kun tein tutkivaa journalismia ja katsoin Katsomosta keskiviikon kymmenen uutiset, siellä ei uutisoitu esimerkiksi Huhtasaaren suosiosta MTV:n vaalikoneessa, vaikka kyseinen nettiartikkeli oli julkaistu samana iltana kello 18.32. Kymmenen uutisissa kuitenkin mainittiin eduskunnan jäävän joululomalle Hakkarais-kohun saattelemana. Toimittajien punavihreyttä kannattaa myös pohtia puolueiden kannatusmittauksia tarkastellessa. Yleisradion ja HS:n kannatusmittaukset ovat jo pidemmällä seurannalla osoittaneet, että SDP ja Vihreät kasvattavat suosiotaan, kun taas Perussuomalaisten kannatus pysyy vajaassa kymmenessä prosentissa, vaikka todellista kannatusta olisi.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005488961.html

 

Lopuksi vielä linkki, joka johtaa toimittajien punavihreyttä avaavaan juttuun.

https://www.suomenuutiset.fi/nain-meita-vedatetaan-vihervasemmistolainen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuplasta puheenollen, eräs entinen ilmatilanhaltia otsikoi tämän perusteella eräässä valemediassa: "Huhtasaari nousi presidentinvaalin ykkössuosikiksi!"

Kun Huhtasaaren kannatus on ollut kaikissa tiedusteluissa 3 tai 4 prosenttia, ei tällaisessa uutisoinnissa ole mitään mieltä. Tavoitteena on tietenkin esittää Huhtasaari jotenkin varteenotettavana ehdokkaana mutta tuo on jo niin kornia, että kumma jos se ei ammu itseään jalkaan. Ja vielä maikkarin olisi tästä näkökulmasta pitänyt tv-uutisoida?

Jos joku persuista oikeasti kuvittelee että Huhtasaari on presidenttikisan suosikki niin silloin kupla on niin himmeä, ettei sinne valo paista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No kun Katsomosta katsoit, ettei Huhtasaaren saavuttamaa jättimenestystä MTV:n vaalikoneessa huomioitu ollenkaan, niin huomasitko mainittiinko siellä muiden vaalikoneiden väliaikatuloksia?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Persukupla on siellä, minne ei päivä paista. Hyvä niin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pettyneet alkoivat valituksensa.

Juha Kuittinen

Punavihreän kuplan sisältä voi näemmä eheytyä tolkun kansalaiseksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vaalikoneet on mitä on, itse en niitä käytä. Myös persukupla on melkoinen se sisältää yleensä yhden asian.

Keijo Räävi

Perussuomalaisten edesottamukset ovat sen luontoisia ettei niistä mitään positiivista saa irti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. "työväenpuolue" muuttui pikimustaksi porvariksi-15-kesäkuu-17
Ilmoitteli "punavihreässä" HS valheita.
Tais mennä Kreikan III-tukipaketti 86 mrd-15 riskillä ja 0 vakuuksilla saada ikinä mitään takaisin?
(Sopii kokeilla saatko Nallelta vippiä ilman vakuuksia)

Timo Soini osti HS:n etusivun arvostellakseen vakuuksia!
HS:n paperilehden etusivulla on perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin ostama koko sivun ilmoitus.
HS 2.6-13
Ja "halpa" oli kai?

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Onneksi minun kuplani piti, ja sain Nissen vaalikoneissa ensimmäiseksi. Mutta tosiaan, ne kaverini, jotka saivat Lauran äänestävät silti kuplansa mukaisesti, eli vihreitä, vassareita, kuka mitäkin. Ei voi mitään, eikä mielipiteillä noin yleensäkään ole mitään merkitystä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näyttäisi sitten siltä, että seuraava presidentti on Tuula Haatainen. Jos Huhtasaari vie 40 ja Haatainen 25, siinä ei paljon ole jakoa muilla toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella Huhtasaarella on toivoa saada vain Väyrysen äänestäjien kannatus, eikä noilla jäljellä olevilla prosenteilla kyllä Väyrysellekään kymmentä prosenttia riitä.

Joten Huhtasaaren maksimi toisella kierroksella on 40 + x (x<10)ja Haataiselle jää silloin yli 50. Ei Haatainen huono valinta olekaan. Kun tein tuon MTV3:n vaalikoneen, niin Haatainen tuli Vanhasen kanssa jaetulle toiselle sijalle vain 1%-yksikkö Torvaldsin perässä.

Huhtasaari taas tuli jaetulle toiseksi viimeisellä sijalle vain 1%-yksikkö Väyrysen edellä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pitää kuitenkin muistaa että kampanja-aikaa on vielä jäljellä ja kun Huhtasaari on noinkin ylivoimainen ehdokas, voi olla että toista kierrosta ei tule. Keskitysleirihenkiset vaalikuvat rottweilereineen ja korkea jankkaava kimitys on juuri sitä, joka puree katajaiseen kansaamme. Apinaihmisiä emme ole, olkaamme siis perussuomalaisia ja Suomi takaisin (30-luvulle).

Saulin kannatuksen hiipuminen kymmeneen prosentiin ei ole ainakaan minulle yllätys, sen verran persut ja Väyrynen ovat paljastelleet hänen maanpetoksellisen toimintansa silloin kun Suomi pakkoliitettiin Emuun. Uskon että jo seuraavassa gallupissa Saulin kannatus mataa kolmessa prosentissa, ja sieltähän ei kukaan nouse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minunkin vaalikoneessani Torvalds oli ykkönen, kaksi prosenttia Haaviston edellä ja kolme edellä Vanhasta.

Huhtasaari tuli minulla viimeiseksi, prosentin jäljessä Väyrysestä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kuplajuoman nauttimisen keskeyttää jäykistävä kauhu! Keräämme itsemme muistaessamme kiitollisina menneinä aikoina viisaan ennakoivasti ryppynarutetut presidentin valtaoikeudet.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Olisi mielenkiintoista nähdä ihmisten vaalikoneehdokas-äänestetty ehdokas korrelaatiot pressan ja eduskuntavaaleissa. Veiklaisin että eroa olisi

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Väittäisin, että eduskuntavaaleissa vaalikoneen tulos ei voi ollakaan niin absoluuttisen oikeassa ehdokkaan ja äänestäjän mieltymyksen kanssa, kuin tässä presidentti ehdokkuudessa. Perustelen sitä sillä, että presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla! Se on se tärkein tekijä!
Toiseksi eduskuntavaaleissa äänestetään ensisijassa puoluetta ja vasta toisena tulee ehdokkaan menestys ja mielipide.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Vaikka absoluuttisella asteikolla Maikkarin uutisilla on vielä "parannettavaa", on se kuitenkin suhteellisella asteikolla varsin hyvin sijoittuva. Pahnanpohjimmainen on YLE kaikilla tunnetuilla mittaustavoilla. Kannattaa katsoa iltaisin ensin YLE:n uutiset ja sitten Maikkarin, ja suorittaa tiedostavaa vertailua.

Hiukan käy sääliksi YLE:n uutisankkureita. Rönkä/Havumäki joutuvat antamaan kasvot valehtelulle ja alhaiselle propagandalle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Yli seitsemän vuotta toimittajana ja pidät TV:n pääuutislähetykseen sopivana aiheena, vaalikoneessa annettujen vastausten ja ehdokkaiden vastausten parhaan korrelaation jakautumista ehdokkaittain. (sic!) En osaa tuota fiksusti kommentoida, joten tyydyn onnittelemaan alan vaihdoksen johdosta. Se vaikuttaa viisaalta päätökseltä.

Juha Hämäläinen

Hyvin mielenkiintoinen juttu. Vaalikonehan toimii ilman manipuloivaa agendaa ja ehdottaa äänestäjälle juuri sellaista ehdokasta, jonka ajamat näkemykset ovat lähimpänä äänestäjän itsensä ilmoittamia.

En lainkaan ihmettele tai epäile koneen antamien ehdotusten jakaumaa. En itse tunne juurikaan sympatiaa vallassaolevien näkemysten suhteen eikä näytä moni muukaan tätä tekevän.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Joulukuu-15
Porvari hegemonia!
Suomessa on vallinnut porvarillinen hegemonia lähes koko 2000-luvun. Eduskunnassa on ollut porvarienemmistö, samoin hallituksissa, pääministerit ovat porvareita, yritysjohtajat ovat porvareita ja elinkeinoelämän järjestöt ovat kokoomuksen puoluetoimistosta värvättyjen kauppakamarinulikoiden hallussa.

Maassa on vallalla synkeä demarifobia, jonka uhreiksi ovat vuorollaan joutuneet Tarja Halonen, ay-liike ja kaikki,
-jotka eivät vanno kokoomuksen ja keskustan nimiin.

Hauska myytti on sekin,
-että maan johtava päivälehti Helsingin Sanomat olisi ollut demarien käsissä. Meitä oli muutama entinen hesarilainen koolla ja laskimme, kuinka monta demaria lehden toimituksessa oli 1980-90 -luvuilla,
- kuvitellun demarihegemonian aikaan.
-Lähes 300 hengen toimituksessa oli kuusi demaria
-eli kaksi prosenttia,
Viidellä heistä ei ollut mitään poliittista vaikutusvaltaa. Se ainoa jolla oli vaikutusvaltaa, oli pienessä lehtimiesliitossa.
Kokoomuslaisia ja kepulaisiakin oli enemmän.
Loka-Laitinen
IL Blogi
toimittaja ja kolumnisti. Laitinen oli Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimies vuodesta 1972-1982.
"Punavihreetä" mediaa johtaa:
Kok Presidentti
Kepun viesti-ministeri
Kepun Pääministeri

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Huhtasaaren suosio vaalikoneessa ei ollut kauhean yllättävää. Meidän tavan kansalaisten mielipiteet ovat yleisesti ottaen konservatiivisempia ja jyrkempiä kuin esim. kansanedustajien ja presidenttiehdokkaiden. Voi vain kuvitella paljonko vaikkapa kuolemantuomio saisi kannatusta gallupissa, joka tehtäisiin jonkin mieliä kuohuttaneen veriteon jälkeen. Siksi kannatankin enemmän edustuksellista demokratiaa kuin "suoraa demokratiaa", päättäjien vastuu päätöksistä hioo niistä pois hetken tunnekuohut ja ääriajattelun.

Arvaan että vaalikoneeseen vastaajista suuri osa on ollut samaa mieltä konservatiivisen Huhtasaaren kanssa arvokysymyksistä ja esim. turvapaikanhakijoista. Haatainen on varmaankin puolestaan hyötynyt sosiaalivaltion puolustuksesta, joka on myös yleensä meidän tavallisten kansalaisten sydäntä lähellä (vaikka verotusta, jolla se kustannetaan, ei hyväksytäkään :)).

Miksi sitten emme anna ääntämme Huhtasaarelle ja Haataiselle vaaliuurnilla? Kyse taitaa olla uskottavuudesta. Haatainen koetaan pelkäksi täyte-ehdokkaaksi, eikä monikaan innokkaimpia persuja lukuunottamatta haluaisi nähdä tasavallan presidenttinä ja puolustusvoimain ylipäällikkönä henkilöä, joka uskoo luomisteoriaan ja on todennut, ettei Suomella ole mitään mahdollisuuksia Venäjää vastaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Pata kattilaa soimaa.

Mistään kuplasta ei näe todellisuutta, ei "edes" persukuplasta.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ruotsin valtionvarainministeri Magdalena Andersson puhkaisi nyt virallisesti
yhden punavihreän kuplan eilen. Saksan liittokansleri Angela Merkel puhkaisi
jo vuonna 2010 saman kuplan. Milloin Suomen poliittinen eliitti pystyy samaan ?

Toimituksen poiminnat